Edward Maalouf

Edward zorgt voor eerste paralympische plak voor Libanon

De eerste missie van Edward is geslaagd. In de time trial die vanmorgen verreden werd behaalde hij een zwaarbevochten bronzen medaille. De eerste indruk van Edward na zijn race tegen de klok was licht teleurgesteld. Hij miste op slechts 6 seconden het goud en op slechts 0.8 van een seconde het zilver. Na de race geannaliseerd te hebben waren er we allen van overtuigd dat dit toch het hoogst haalbare was vandaag. Ook Edward zag in dat zijn prestatie er een van formaat is. Hij heeft voor Libanon geschiedenis geschreven door de allereerste paralympische medaille te winnen. Iets wat ook op de olympische spelen slechts zelden voorkomt. De laatste olympische medaille stamt uit 1980.

 
De voorbereiding op de tijdrit verliep zeer voorspoedig. Gisteren had Edward een rustdag, die hij ook ten volle zo benut heeft. Lang in bed gelegen en koolhydraten gestapeld. De atleten onder ons weten wel hoe belangrijk dit is. Zijn nederlands begeleidingsteam, Herman en Henk, zorgden er intussen voor dat zijn handbike er op en top uitzag, Dit uiteraard met de nodige aanwijzingen van Edward. Na de laatste boutjes, wielen, banden, remmen enz enz te hebben geinspecteerd werd de bike door Edward goedgekeurd. Herman heeft samen met Henk s’ avonds nog voor een checklist gezorgd zodat er op de zo belangrijke wedstrijddag niets vergeten kon worden. Het was immers weer 05.30 opstaan. en uiterlijk 07.00 uur vertrekken naar het parcourse.
 
Daar aangekomen de laatste puntjes op de i gezet en voor Edward stond er een uur warmrijden op de Taxc op het programma. Dit verliep gelukkig al met het goede gevoel. Want als er tijdens het warmdraaien al iets niet lekker zit neem je dat in de wedstrijd mee. Henk kon met een echt chinees rijbewijs (waar hij heel veel moeite de dag ervoor heeft moeten doen) achter Edward aanrijden en hem zo vanuit de auto van de nodige informatie en aanmoedigingen voorzien. Uiteraard via de telefoon gesteund door Herman die de tijden op de eerste steile berg had opgenomen. Daar bleek Edward op slechts 4 seconden achter de eerste te liggen. Halverwege het parcourse werd bij een officiele tijdmeting Edward met 1 seconde voorsprong op de zwitser Heinz Frei als eerste geklokt. Toen Henk uit de auto stapte belde een dolgelukkige Vico Merkleim, de trainingsmakker van Edward, hem op met de mededeling dat Edward gewonnen zou hebben. Helaas moesten er toen nog twee binnenkomen. En laten nu net die twee een iets snellere tijd dan Edward geklokt hebben. Een toch wel erg mooie derde plaats werd zo toch veilig gesteld. De Zwitser Heinz Frei werd eerste en de italiaan Podesta 2e. De Libanese delegatie van het Paralympisch comite liepen dan ook terecht met de borst vooruit en lieten veelvuldig de Libanese vlag op de tribune schitteren.
 
Uiteraard zijn de Spelen voor Edward en zijn team nog niet afgelopen. De Roadrace staat immers zondag de 15e op het programma. Iets waar we met zijn allen reikhalzend naar uitkijken want Edward voelt zich beresterk. Het begeleidingsteam doet er morgen en zondag weer alles aan om het allemaal voorspoedig te te laten verlopen voor Edward. De concurentie is gewaarschuwd!

Comments

There are currently no comments. Why not be the first to reply?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *